5 سئوال دارندگان ویزیتور ویزا

تابستان رسید و مدارس تعطیل شده و هوا گرم گردیده و اینها همه جولای و آگوست را به شلوغ ترین ماههای کانادا از نظر تعداد توریست از سراسر جهان تبدیل کرده. از بناهای تاریخی در مونتریال و اتاوا گرفته تا زیبایی های نفس گیر طبیعت در آلبرتا و بریتیش کلمبیا و از برج مرتفع سی ان تاور در تورنتو گرفته تا صد البته، آبشار بی نظیر نیاگارا، کانادا به همه بازدیدکنندگانش دیدنی هایی فراموش ناشدنی ارائه می کند.

اگر شما هم می خواهید در این تابستان به کانادا سفر کنید تا گردشگری کنید و از اقوام یا دوستانتان دیدن کنید، برای ورود به کانادا نیاز به مجوز (ویزا) دارید. شهروندان آمریکا و دارندگان گرین کارت برای ورود به کانادا نیاز به ویزا ندارند و با نشان دادن مدارک خود می توانند وارد کانادا شوند. اما اتباع کشورهای دیگر برای سفر به کانادا یا باید دارای «ویزیتور ویزا» باشند و یا دارای مجوز سفر الکترونیک eTA که برای کسانی صادر می شود که از کشورهایی می آیند که دارای قرارداد معافیت ویزا با کانادا می باشند.

(an electronic Travel Autorization) خیلی از کسانی که با ویزیتور ویزا و به عنوان ویزیتور به کانادا می آیند و با سیستم حقوقی کانادا چندان آشنا نیستند، می خواهند بدانند که بـه عنوان ویزیتور چه کارهایی می توانند انجام دهند، و چه محدودیت هایی دارند. اگرچـه شرایـط هـر کسی فرق می کند، اما در زیر به پنج سئوالی که بیشتر از من پرسیده می شود پاسخ می دهم.



آگهی

1ـ آیا بیمه سفر بخرم؟ 

بله! یکی از فاکتورهای کلیدی در بررسی اپلی کیشن ویزای ویزیتوری، توانایی مالی شما (و همینطور توانایی مالی کسی که از شما دعوت کرده) است برای پرداخت هزینه های مرتبط با سفر شما. دلیلش هم آن است که کسانی که صرفا برای ویزیت به کانادا می آیند مجاز به استفاده از سرویس های عمومی نظیر خدمات پزشکی رایگان نیستند. ویزیتور کانادا تحت پوشش سیستم بیمه های عمومی بهداشت و درمان نیست و باید یا پوشش بهداشت و درمان خصوصی داشته باشد و یا هزینه خدماتی را که از پزشک یا بیمارستان دریافت می کند خودش بپردازد. بنابر این بهتر است برای خود بیمه مراقبت های فوری در سفر تهیه کنید و در ضمن قبل از سفر به کانادا با یک بروکر با تجربه بیمه در کانادا صحبت کنید تا بهترین پوشش بیمه ای ممکن برای خدمات پزشکی را پیدا و ابتیاع کنید.

2ـ بـا ویـزای ویزیتوری بـرای چه مدت می توانم در کانادا بمانم؟
به طور معمول، هنگام ورود به کانادا به شما اجازه داده می شود تا 6 ماه در کانادا بمانید. در بعضی موارد، اگر افسر مهاجرت به این نتیجه برسد که شما باید زودتر از 6 ماه کانادا را ترک کنید، مدت مجاز اقامت شما در کانادا را کمتر تعیین می کند، که در این صورت تاریخ ترک کانادا روی مهری که بر پاسپورت شما می خورد نوشته می شود.

اگر نیاز به اقامت بیشتر از 6 ماه داشته باشید، شاید بتوان برای تمدید اقامت شما اپلای کرد.

در این صورت باید بتوانیم دلیل نیاز شما به اقامت بیشتر را به اثبات برسانیم، و همچنین ثابت کنیم که منابع مالی لازم برای تامین مخارجتان تا پایان مدت اقامتتان را دارید. دقت داشتن به تاریخ تعیین شده برای ترک کانادا بسیار مهم است.

حتما قبل از انقضای ویزایتان کانادا را ترک کنید، اگر بیش از مدت تعیین شده در ویزا در کانادا بمانید ممکن است دفعه بعدی که برای آمدن به کانادا اپلای می کنید، حال چه برای ویزیتور ویزا و چه برای اقامت دائم، غیر قابل پذیرش شناخته شوید.

اگر کسی بیش از مدت ویزایش بماند، مجوز قانونی حضور در کانادا را از دست می دهد، و در این صورت بهتر است بلافاصله با یک وکیل مجرب مشورت کند تا ببینند چگونه می توان وضعیت وی را به حالت قانونی بازگرداند. بسیار مهم است که سریعا اقدام شود زیرا مجال احتمالی برای تغییر وضعیت به حالت قانونی بسیار محدود است و اگر این مجال از دست برود، بدون شک همه چیز پیچیده خواهد شد.

گاهـی وقتـها از من سئوال می شود که آیا می توان، درصورت داشتن مالتی پل ویزا، قبل از انقضای 6 ماه از کانادا خارج شد و چند روز یا چند هفته بعد مجددا وارد کانادا شد و به این ترتیب تاریخ انقضای 6 ماهه را دور زد. در پاسخ باید گفت اگرچه هیچ چیزی در قوانین و مقررات مهاجرت وجود ندارد که مانع از ورود مجدد یک فرد دارای ویزیتور ویزا به کانادا شود، ولی به خاطر داشته باشید که هر بار وارد کانادا می شوید، صلاحیت شما برای ورود چک می شود و نیاز به تایید مجدد افسر مهاجرت دارید، و باید بتوانید افسر مهاجرت را متقاعد کنید که علت سفرتان موجه است، توان مالی لازم برای تامین هزینه هایتان را دارید و به طور روشن یک ویزیتور هستید و نه کسی که با ویزیتور ویزا دارد در کانادا زندگی می کند.

افسر اداره مهاجرت ممکن است از شما بخواهد که ثابت کنید واجد شرایط لازم به عنوان یک ویزیتور هستید، و اگر تاریخچه سفرهای گذشته شما موجب شک او شود، حتما این کار را خواهد کرد تا به او اثبات کنید قصد زندگی در کانادا را ندارید و صرفا برای ویزیت کوتاه مدت به کانادا می آیید.

3ـ در مدتی که با ویزیتور ویزا در کانادا هستم آیا می توانم کار یا تحصیل کنم؟

خیر! ویزیتور ویزا فقط به شما اجازه دیدار از کانادا می دهد، و نه تحصیل یا کار در کانادا.

ویزیتور ویزا برای کسانی است که برای یک مدت کوتاه به کانادا سفر می کنند. ویزیتور ویزا برای کسانی نیست که می خواهند برای مدتی طولانی در کانادا بمانند. بنابر این شما مجاز به کار یا تحصیل با ویزیتور ویزا نیستید. تنها استثنا در این مورد، زمانی است که شما بخواهید در یک دوره آموزشی کوتاه مدت که کمتر از 6 ماه باشد شرکت کنید. در چنین حالتی، نیـاز بـه مجـوز تحصیـل ندارید و می توانید با داشتن ویزیتور ویزا در چنین دوره هایی شرکت کنید.

در ادامه همیـن سئوال می توان پرسید: آیا می توانم ویزیتور ویزای خود را به ویزای کار یا تحصیل تبدیل کنم؟
هیچ مکانیزمی وجود ندارد که به طور اتوماتیک ویزیتور ویزا را به ویزای کار یا تحصیل تبدیل کند. برای دریافت ویزای کار یا ویزای تحصیلی، باید تمامی شرایط مورد احتیاج برای آن ویزاها را داشته باشید (نظیر داشتن پذیرش از یک کالج یا دانشگاه، و یا داشتن پیشنهاد معتبر شغلی Valid Job Offer از یک کارفرمای کانادایی)، و معمولا، باید در خارج از کانادا برای چنین ویزاهایی اپلای کنید. اگر از کشوری باشید که نیاز به اثر انگشت شما باشد، برای دادن اثر انگشت باید به خارج از کانادا بروید (حتی اگر هنگام اپلای برای ویزیتور ویزا اثر انگشت داده باشید.)

4ـ اگر با ویزیتور ویزا در کانادا باشم و در اینجا خانه بخرم، یا دارای فرزند شوم و یا برای مدت چشمگیری در کانادا زندگی کنم، در این صورت آیا می توانم ویزیتور ویزایم را به اقامت دائم تبدیل کنم؟
خیر! برای کسب اقامت دائم باید شرایط لازم برای یکی از برنامه های مهاجرتی کانادا را داشته باشید. برای خرید خانه در کانادا هیچ محدودیتی وجود ندارد، البته اکنون در بعضی استانها نظیر انتاریو و بریتیش کلمبیا، خریداران خارجی و غیرساکن باید مالیات اضافه ای بپردازند.

با این حـال، کانادا بـه کسانـی که تصمیم می گیرند ملکی در کانادا بخرند، اقامت دائم نمی دهد. البته این نیز حقیقت دارد که کانادا به طور معمول به کودکانی که در اینجا به دنیا بیایند، صرف نظر از وضعیت ویزای پدر و مادر آن کودک، شهروندی اعطا می کند. ولی اعطای شهروندی به یک کودک هیچ حق ویژه ای از جهت ماندن درکانادا یا دریافت اقامت دائم نصیـب اعضـای خانـواده آن کودک نمی کند.

این سئوال گاهـی بـه این شکل هم مطرح می شود که اگر بیزنسی در کانادا به راه بیندازم یا بخرم، آیا ویزیتور ویزای من به مجوز کار تبدیل می شود؟
در بعضی موارد، پاسخ به این سئوال می تواند مثبت باشد، که این بستگی به شرایط شما و تجارب قبلی شما که حاکی از منفعت داشتن توسعه بیزنس از سوی شما برای کانادا باشد، و اینکه چگونه بیزنس مذکور به کانادا منفعت می رساند، دارد.

توجه داشته باشید که اگر بتوانید چنین چیزی را ثابت کنیـد، بـه شمـا اجـازه کـار داده می شود ولی اگر بخواهید به طور دائم در کانادا بمانید هنوز باید از طریق یکی از برنامه های مهاجرتی کانادا اپلای کنید و شرایط لازم را برآورده کنید.

5ـ برای کسب اقامت دائم، چه راههایی مقابل شماست؟
پاسخ به این سئوال بستگی به شرایط و احوال خاص شما دارد، و اینکه آیا می توانید شرایط لازم برای یکی از برنامه های مهاجرتی فعلی کانادا را برآورده کنید یا خیر. بعضی از این برنامه ها به قرار زیر هستند:

Federal Skilled Worker Program, Federal Skilled Trades Program, Canadian Experience Class

Start-up Visa Program

Self-employed Program, Caregiver Classes, Provincial Nominee Programs or Quebec Selected Immigrant

هر کدام از این برنامه ها شرایط درخواستی متفاوتی از نظر میزان تحصیلات، تجربه، زبان و غیره دارند که شما می باید برآورده کنید.

به خاطر داشته باشید که اگر چه اپلی کیشن اقامت دائم از اپلی کیشن ویزیتور ویزا متفاوت است، ولی اطلاعاتی که در اپلی کیشن ویزیتور ویزای خود ارائه کرده اید، در سوابق شما در اداره مهاجرت موجود است. اگر اطلاعاتتان را «ساده سازی» کرده باشید، و یا نخواسته اید در اپلی کیشن ویزیتور ویزای خود، اطلاعات خاصی، نظیر میزان تحصیلات یا تاریخچه کاری یا اطلاعات اعضای خانواده، را ارائه دهید، این ریسک وجود دارد که متهم به ارائه هویت غلط شوید (Misrepresentation) که این می تواند منجر به کنسل شدن ویزیتور ویزای شما، اخراج شما از کانادا، و ممنوعیت شما از اپلای کردن برای ویزا یا اقامت دائم، برای چند یا چندین سال شـود. پس توصیه می شود که با یک وکیل مجرب مهاجرت مشورت کنید تا وضعیت شما مورد ارزیابی قرار گرفته و معلوم شود که شما نیاز به برداشتن چه قدمهایی دارید.

(با توجه به اهمیت ترم ها و تعابیر و تعاریف حقوقی، برای آشنایی دقیق تر به متن انگلیسی این مطالب در صفحه 82 مراجعه نمایید.)

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: zeynab@ziaielaw.com

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد نیز متفاوت است.

***

زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک است.

فعالیتهای حقوقی او بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

او معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانش همکاری می کند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانش را نمایندگی می کند. تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید