تقاضای شهروندی

این روزها (8 تا 14 اکتبر) مصادف با هفته شهروندی است و درست یک سال از اجرای قانون Bill-C می گذرد که به موجب آن تغییرات مهمی در قوانین و مقررات شهروندی ایجاد شد. 

بیایید ببینیم در طول یکسال گذشته این تغییرات چگونه به اجرا گذاشته شده و چه آثاری برای متقاضیان کسب شهروندی کانادا داشته است.

تعداد اپلی کیشن ها 



آگهی

بزرگترین تغییری که از اکتبر 2017 به اجرا درآمد کم کردن مدت زمانی است که هر فرد دارای اقامت دائم باید به طور فیزیکی در کانادا بگذراند تا بتواند برای شهروندی اپلای کند. این مدت زمان از چهار سال از شش سال به سه سال از پنج سال کاهش داده شد. در نتیجه این تغییر، تعداد متقاضیان شهروندی کانادا بیش از دو برابر شد و از حدود 100000 نفر در 2017ـ2016 به 240000 نفر در 2018ـ2017 رسید.

زمان رسیدگی به اپلی کیشن های شهروندی 

از زمان به اجرا درآمدن تغییرات جدید، وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی بر آن بوده که هر اپلی کیشن حداکثر در مدت 12 ماه رسیدگی و نهایی شود. در اولین سال اجرای این قانون، براساس تخمین وزارت مهاجرت، حدود 152000 نفر از افراد دارای اقامت دائم توانسته اند در این محدوده زمانی شهروندی خود را کسب کنند و این وزارتخانه می کوشد این هدف را کامل کند.

چند توصیه مهم به متقاضیان شهروندی 

1ـ تاریخ ها را در نظر داشته باشید، برای آنکه واجد شرایط دریافت شهروندی باشید، باید حداقل 1095 روز طی پنج سال گذشته به طور فیزیکی در کانادا بوده باشید تا بتوانید اپلی کیشن بدهید. تاریخ ها را براساس مهرهای درج شده در پاسپورتتان و بلیط های پروازهایتان، چک کنید. اگر به کشوری سفر می کنید که بر پاسپورت شما مهر نمی زند، در این صورت می توانید درخواست تاریخ ورود ـ خروج 

entry-exit records کنید تا بتوانید فهرست کاملا دقیقی از ایامی که خارج از کانادا بوده اید داشته باشید. افسران مهاجرت تاریخ ها را به دقت بررسی می کنند و من شاهد اپلی کیشن هایی بوده ام که تنها به خاطر یک روز رد شده اند.

2ـ چند بار چک کنید: 

اگر خودتان اپلی کیشن را آماده می کنید، چند بار اپلی کیشن را با دقت چک کنید تا مطمئن شوید به همه سئوالات جواب داده اید و اطلاعاتی که وارد کرده اید صحیح است. و اگر تصمیم می گیرید نماینده ای از طرف شما اپلی کیشن را آماده کند، به یاد داشته باشید که مسئولیت نهایی اطلاعات ارائه شده با شماست، بنابر این در این حالت نیز قبل از امضای اپلی کیشن آن را به دقت چک کنید.

3ـ مدارک کامل برای ساپورت اپلی کیشن: 

با ارائه کامل مدارک خواسته شده نظیر کپی پاسپورت، مدرک زبان، سوپیشینه و غیره، از تاخیر در رسیدگی و نهایی شدن اپلی کیشن خود پیشگیری کنید. توجه داشته باشید که مدارکی که به زبان انگلیسی نیستند حتما باید با ترجمه رسمی همراه باشند. به همه متقاضیان توصیه می کنم که به دقت همه ترجمه ها را چک و وارسی کنند تا مطمئن شوند همه اطلاعات ترجمه شده صحیح است. 

بدین ترتیب از تاخیر و مسائلی که به خاطر اطلاعـات ناصحیح پدید می آید، پیشگیری می کنید.

4ـ برای تست سیتیزن شیپ آماده شوید: 

اگر بین 18 تا 54 سال سن دارید باید تست سیتیزن شیپ بدهید. این تست بسیار جدی است و شما باید به حداقل 15 سئوال از مجموع 20 سئوالی که پرسیده می شود درست جواب دهید تا قبول شوید. پس قبل از تست شهروندی، خوب مطالعه کنید و معلومات کافی کسب کنید.

5ـ اگر پرسشنامه شهروندی دریافت کردید بلافاصله مشورت بگیرید: 

بعد از تحویل اپلی کیشن، ممکن است پرسشنامه ای دریافت کنید که در آن مدارک و اطلاعات بیشتری از شما خواسته می شود. در این صورت مهم است که با یک وکیل مجرب مهاجرت صحبت کنید تا ببینید دقیقا چه چیزهایی از شما خواسته شده و در اسرع وقت با تمام اطلاعات و مدارک درخواست شده به آن پاسخ دهید. 

***

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: 

zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید

با یک کلیک در خبـــرنــامه سلام تورنتو عضو شوید!

و داغ ترین اخبار کانادا را سریعا در ایمیلتان دریافت کنید