پربازید

ویدیو

کووید-19

ویدیو ـ از زمان حافظ بیسابقه است: بزرگترین ماه گرفتگی دوران را امشب از تورنتو تماشا کنید

از نیمه شب امشب ۱۹ نوامبر ستاره شناسان و دوستداران فضا همه به آسمان نگاه می کنند تا یکی از بی نظیر ترین نمایشهای زمین، ماه و خورشید را تماشا کنند.

ستاره شناسان می گویند کسوفی که در بامداد جمعه ۱۹ نوامبر اتفاق می افتد عظیم ترین ماه گرفتگی در ششصد سال اخیر است؛ به این ترتیب که ماه، زمین و خورشید همه در یک صف قرار می گیرند، و در آخر هلالی قرمز از ماه دیده خواهد شد.

در حقیقت، به علت قرار گرفتن زمین در میانه راه خورشید تا ماه، بخشهای عظیمی از ماه به علت سایه زمین دیده نخواهد شد و بخشی از آن نیز به صورت یک هلال قرمز رنگ دیده می شود.

زمان تماشای این ماه گرفتگی از ساعت یک تا ۷ بامداد جمعه است که اوج آن در ساعت چهار بامداد به وقت تورنتوست.

به گفته دکتر ایلانا مک دانلد Ilana MacDonald منجم و استاد انستیتوی ستاره شناسی دانلَپ دانشگاه تورنتو Dunlap Institute for Astronomy & Astrophysics این طولانی ترین ماه گرفتگی در ۶۰۰ سال اخیر خواهد بود. دکتر مک دانلد بهترین زمان تماشای ماه را چنین توصیف کرده:

«از ساعت ۲:۲۰ بامداد جمعه (به وقت تورنتو) سایه زمین را بر کره ماه خواهید دید که به تدریج بخشهایی از ماه را خواهد پوشاند. ساعت چهار صبح سایه زمین بخش اعظم ماه را خواهد پوشاند و نزدیک ساعت ۵:۴۵ کمی قبل از طلوع آفتاب تمامی سطح ماه پوشیده خواهد شد.»

ویدیو: این ماه گرفتگی در ساعت چهار صبح به اوج خود می رسد

در واقع، در اوج این ماه گرفتگی، بیش از ۹۷ درصد سطح ماه توسط سایه زمین پوشیده خواهد شد، و این اتفاقی بسیار نادر و برای دوستداران فضا هیجان انگیز است.

رنگ کره ماه در این ساعت و همینطور میزان قرمزی آن بستگی به وضعیت هوا دارد.

دوستداران فضا به عموم مردم توصیه می کنند که در صورت صاف بودن آسمان حتماً این کسوف را تماشا کنند.

بهترین ساعت تماشای ماه گرفتگی در نقاط مختلف کانادا

– St. John’s: 5:30 a.m.
– Halifax: 5 a.m.
– Toronto: 4 a.m.
– Winnipeg: 3 a.m.
– Edmonton: 2 a.m.
– Vancouver: 1 a.m.



بیشتر بخوانید

No Content Available

ویدیو

پربازدید

کووید-19