چگونگی دریافت اقامت دائم توسط دانشجویان بین المللی

در چند مقاله گذشته به موضوع دانشجویان و دانـش آمـوزان بیـن المللـی پرداختیـم که می خواهند در کانادا ادامه تحصیل دهند. حالا به ادامه بحث توجه فرمایید: 

وقتی تحصیلات شما به پایان رسید، چه اتفاقی می افتد؟ آیا می خواهید در کانادا کار کنید و یا مقیم دائم کانادا شوید؟ 

خبر خوب این است که در اغلب موارد، بسته به شرایط شما، پاسخ می تواند مثبت باشد و شما احتمالا قادر خواهید بود در کانادا کار کنید و اقامت دائم کانادا را دریافت کنید. 



آگهی

خط مشی مهاجرتی کانادا تغییر یافته و به جای جذب نیروی کار ماهر از خارج از کانادا، به سمت جذب دانشجویان بین المللی و نیروی کار خارجی حاضر در کانادا متمایل شده، و به همین منظور دانشجویان بین المللی و نیروی کار خارجی حاضر در کانادا تشویق به اپلای کردن برای کسب اقامت دائم می شوند. این متقاضیان، پیشاپیش مدتی را در کانادا به سر برده اند، در کانادا تحصیل کرده اند، و یا تجربه کار در کانادا را کسب کرده اند. در حقیقت، به تجاربی دست یافته اند که نداشتن آن سبب می شود بسیاری از مهاجران جدید دیرتر بتوانند در کانادا جا بیفتند و به موفقیت برسند. برای دانشجویان بین المللی، پس از تکمیل تحصیلاتشان در کانادا، برنامه های گوناگونی وجود دارد که می تواند آنها را در مسیر منتهی به کسب اقامت دائم قرار دهد.

مجوز کار پس از فارغ التحصیلی 

بعد از آنکه فارغ التحصیل شدید، ممکن است بتوانید، بسته به محل و نوع برنامه مهاجرتی و مدت تحصیلتان در کانادا، به طور موقت مشغول کار شوید. 

برای آنکه بتوانید بعد از فارغ التحصیلی در کانادا کار کنید، نیاز به مجوز کار دارید. تجربه کاری که حین کار کردن کسب کرده اید می تواند به شما کمک کتد که واجد شرایط دریافت اقامت دائم شناخته شوید.

اگر از یکی از انستیتوهای آموزشی تعیین شده فارغ التحصیل شوید، احتمالا خواهید توانست برای «مجوز کار بعد از فارغ التحصیلی»(PGWP) اپلای کنید. فارغ التحصیلی از بسیاری از انستیتوهای آموزشی تعیین شده می تواند شما را واجد شرایط اپلای کردن برای «مجوز کار بعد از فارغ التحصیلی» کند، اما نه همه آنها. بنابر این در انتخاب محل تحصیل و رشته تحصیلی باید بسیار دقت کنید.

برای دریافت مجوز کار، باید: 

ـ هنگام اپلای کردن، 18 سال یا بیشتر سن داشته باشید.

ـ حداقل برای مدت هشت ماه، به طور پیوسته و فول تایم، در یک دوره تحصیلی در کانادا تحصیل کرده باشید. 

ـ از دانشگاه یا کالج محل تحصیل خود مدرکی داشته باشید (نظیر ریز نمرات، نامه رسمی، گواهی تحصیل، و غیره) که تایید کند: 

ـ شما همه درس ها و دوره های آن رشته تحصیلی را تکمیل کرده و قبول شده اید. 

ـ از یکی از انستیتوهای آموزشی زیر فارغ التحصیل شده باشید:

* مدارس عمومی تحصیلات پس از دبیرستانی، مانند کالج، مراکز آموزشی حرفه و فن، دانشگاه، یا (در کبک) CEGEP 

* مدارس خصوصی تحصیلات پس از دبیرستانی که طبق همان مقررات و ضوابط مدارس عمومی فعالیت می کنند (در حال حاضر این مورد فقط به یک گروه بخصوص از انستیتوهای خصوصی تحصیلات پس از دبیرستانی در کبک محدود می شود) یا 

* از مدارس خصوصی تحصیلات دبیرستانی یا پس از دبیرستانی (در کبک) که رشته های مشخص و تایید شده ای را ارائه می دهند شامل 900 ساعت یا بیشتر که منجر به دیپلم حرفه و فن

diploma d etudes professionnelles – DEP 

یا  attestation de spécialisation professionnelle – (ASP  می شوند یا  * مدارس خصوصی کانادایی که می توانند به طور قانونی طبق قوانین استانی مدرک degree بدهند (برای مثال مدرک و لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا) البته فقط در صورتی که شما در رشته ای وارد شوید که منتهی به مدارک مورد قبول از سوی استان مربوط شود.

ـ به فاصله 90 روز از زمان تایید و تکمیل رشته مربوطه برای مجوز کار اپلای کنید و 

ـ هنگام اپلای کردن برای مجوز کار دارای مجوز تحصیل معتبر باشد.

اگر رشته تحصیلی شما کمتر از 8 ماه باشد، یا شما بیشتر از هشت ماه به صورت غیرمتصل تحصیل کرده باشید (برای مثال یک سیمستر را مرخصی از تحصیل گرفته باشید) یا اگر رشته درسی را از راه دور ـ چه خارج از کانادا و چه از داخل کانادا ـ تکمیل کرده باشید، واجد شرایط دریافت PGWP نخواهید بود. 

همچنین، دارندگان بعضی بورس های تحصیلی (اسکالرشیپ) نظیر 

Canadian Commonwealth Scholarship Program واجد شرایط دریافت PGWP نخواهند بود.

نکته آخر اینکه مجوز کار پس از فارغ التحصیلی PGWP فرصتی است که یک بار داده می شود، و اگر شما قبلا در پی تکمیل یک رشته تحصیلی دیگر آن را دریافت کرده باشید، واجد شرایط برای دریافت PGWP دوم نخواهید بود.

با داشتن «مجوز کار پس از تحصیل» PGWP شما می توانید به طور قانونی، برای مدتی که در مجوز کارتان مشخص شده، در کانادا کار کنید. کارفرمایانی که بخواهند شما را استخدام کنند، نیازی ندارند که پروسه بوروکراتیک مربوطه را برای اثبات نیازشان به استخدام نیروی کار غیرکانادایی، طی کنند. از همه مهمتر، شما موفق به کسب تجارب کاری ای می شوید که کمک خواهد کرد واجد شرایط اپلای کردن برای یکی از برنامه های مهاجرتی کانادا، نظیر 

Canada Experience Class- 

Federal Skilled Worker Program-

و یا  One of the Provincial Nominee Programs بشوید. بنابر این بی نهایت مهم است که اطمینان حاصل کنید: 

* رشته ای را برای تحصیل انتخاب می کنید که شما را واجد شرایط دریافت PGWP می کند، و 

* به موقع اپلای کنید. 

* و برای دریافت PGWP همه شرایط مورد نیاز را کسب کرده اید.

اینها همه برای آن است که به طور موفقیت آمیز در مسیر منتهی به کسب اقامت دائم کانادا قرار گیرید.

بعد از تکمیل تحصیلات، و کسب تجارب کاری در کانادا، چه اتفاق می افتد؟

هفته آینده در باره جدیدترین شرایط مورد نیاز برای طی موفقیت آمیز این مسیر برایتان خواهم نوشت. 

***

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد متفاوت است.

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: 

zeynab@ziaielaw.com

****

خانم زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک هستند.

فعالیتهای حقوقی ایشان بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

ایشان معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانشان همکاری می کنند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانشان را نمایندگی می کنند.

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید