پنج توصیه مهم به متقاضیان ویزای تحصیلی کانادا

آیا به فکر هستید که به عنوان دانشجوی بین المللی در یکی از کشورها ادامه تحصیل دهید؟ آیا کانادا هم یکی از کشورهای مورد نظر شماست؟ در اینجا برای آسان کردن تصمیم گیری شما، پنج نکته اساسی را برای کسانی که می خواهند در کانادا تحصیل کنند ذکر می کنم. 

همین جا اشاره کنم که اگر دوره آموزشی شما کمتر از 6 ماه به طول می کشد نیازی به ویزای تحصیلی ندارید، تنها برای ورود به کانادا نیاز به ویزیتور ویزا دارید. و اگر از کشورهایی هستید که از ویزای کانادا معاف هستند Visa exempt در این صورت نیاز به eTA دارید. اما اگر دوره آموزشی شما بیشتر از 6 ماه طول می کشد برای ورود و تحصیل، نیاز به ویزای تحصیلی دارید.

و اما پنج نکته مهم:



آگهی

1ـ رشته تحصیلی، دانشگاه و یا کالح مورد نظرتان را مشخص کنید. 

کانادا دارای دهها دانشگاه و کالج سطح بالا است که انواع دوره های تحصیلی و دانشگاهی را ارائه می دهند؛ از دیپلمای یک ساله تا دوره های کارشناسی چهار ساله، تا دوره های تخصصی کارشناسی ارشد و دکترا. بسته به علایق و هدفتان، حتما می توانید رشته یا برنامه دلخواهتان را پیدا کنید. 

از گذشته های دور در کانادا چنین رایج بوده که کالج ها بیشتر بر برنامه های حرفه و فن و دانشگاهها بیشتر بر برنامه های آکادمیک تمرکز دارند. با این حال، کالج ها توسعه یافته اند و بسیاری از آنها دوره های کارشناسی نیز ارائه می دهند. 

دانشگاهها نیز امروزه سعی دارند هر چه بیشتر آموزشهای عملی را در دوره های گوناگون بگنجانند، و شما این فرصت را دارید که در برنامه های تحصیلی توام با کار عملی 

Co-Op Program شرکت کنید تا آموخته های کلاس درس را در عمل به کار بندید. به یاد داشته باشید که چه کالج را انتخاب کنید و چه دانشگاه را، کالج یا دانشگاه مذکور باید از نوع Designated Learning Institute-DLI باشد. اگر قصد دارید بعد از خاتمه تحصیلات در کانادا کار کنید مطمئن شوید که دوره درسی و کالج یا دانشگاه انتخابی شما، از اعتبار و صلاحیت لازم، برای دریافت مجوز کار بعد از فارغ التحصیلی، برخوردار باشد.

2ـ هزینه تحصیل را معلوم کنید و فرصت های دریافت اسکالرشیپ را پیدا کنید 

به عنوان دانشجوی بین الملل، شما شهریه های ویژه دانشجویان بین المللی را خواهید پرداخت. این شهریه می تواند از 15 هزار دلار تا 45 هزار دلار در سال باشد. همچنین هزینه های دیگری نیز باید برای کتابها، بیمه، و صد البته مخارج زندگی بپردازید. این هزینه ها بسته به کالج یا دانشگاه انتخابی شما و نیز محل آن متفاوت است. بنابر این باید هزینه تحصیلاتتان را مشخص کنید و مطمئن شوید که منابع مالی لازم برای تامین این هزینه ها را دارید. این موضوع بخصوص هنگام اپلای کـردن برای ویزای تحصیلی اهمیت پیدا می کند زیرا باید به افسر اداره مهاجرت نشان دهید که پول لازم برای تامین هزینه هایتان را دارید.

همچنین توجه داشته باشید که به عنوان دانشجوی بین المللی شما می توانید تا هفته ای 20 ساعت کار کنید، که درآمد آن می تواند کمکی باشد برای تامین هزینه های اضافی شما، و از آن مهمتر، راه خوبی است برای کسب تجربه در کانادا. با توجه به هزینه بالای شهریه و غیره برای دانشجویان بین المللی، شما نمی توانید برای تامین شهریه دانشگاهی به این درآمد تکیه کنید. 

برای دانشجویان بین المللی نخبه، راههایی برای دریافت اسکالرشیپ و کمک مالی وجود دارد، بخصوص در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا که با تحقیق و پژوهش همراه هستند. برای یافتن این فرصتها و استفاده از آنها، می باید هر چه زودتر پیگیری کنید تا وقت کافی برای اپلای کردن و تکمیل پروسه دریافت اسکالرشیپ و کمک مالی داشته باشید.

3ـ به نقاطی به جز شهرهای بزرگ هم فکر کنید

این درست که دانشگاههای تورنتو، مونتریال و ونکوور دارای شهرت بین المللی هستند، اما دانشگاهها و کالج های بسیار معتبری در سراسر کانادا وجود دارندکه از هلیفکس در نواسکوشیا تا ویکتوریا در بریتیش کلمبیا می توانید آنها را پیدا کنید که برنامه های تحصیلی بسیار خوبی به دانشجویان بین المللی ارائه می دهند. اگر قصد دارید بعد از فارغ التحصیلی در کانادا بمانید و کار کنید و برای اقامت دائم اپلای کنید، در این حالت نیز برنامه های ویژه ای در هر استان وجود دارد که هدفش حفظ فارغ التحصیلان در محل است، که می تواند به شما برای رسیدن به هدف اقامت دائم در کانادا کمک کند.

4ـ مهارت در زبان 

در کانادا شما به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسه تحصیل خواهید کرد و ورود به هر یک از کالج ها یا دانشگاهها منوط به آن است که شما تسلط کافی به یکی از دو زبان داشته باشید. برای نشان دادن تسلط بر زبان، می توانید جلوتر امتحان زبان بدهید تا کالج یا دانشگاه مربوطه را متقاعد کنید تا «پذیرش غیرمشروط» به شما بدهد. در بعضی موارد، این امکان وجود دارد که انگلیسی یا فرانسه را در همان کالج یا دانشگاه تحصیل کنید و برای ورود به دوره مورد نظر، امتحان همان کالج یا دانشگاه را بدهید. اما این می تواند بر کسب ویزای تحصیلی اثر بگذارد، زیرا به عنوان «پذیرش مشروط» به حساب خواهد آمد. کالج هایی نیز برای آموزش زبان وجود دارند که دوره هایی را برای آموزش زبان انگلیسی یا فرانسه ارائه می دهند. اگرچه این دوره ها بسیار پرطرفدار هستند، اما متاسفانه سیاست پیوسته ای برای اعطای ویزای تحصیلی برای این دوره ها وجود ندارد و اگر میان تحصیلات شما فاصله جدی وجود داشته باشد احتمال کمتری برای دریافت ویزای تحصیلی وجود دارد.

5ـ مدارک و اپلی کیشن ها را به موقع آماده و ارسال کنید 

تحصیل در کانادا می تواند تجربه دلپذیر و پر ثمری برای شما باشد: 

علاوه بر تجربه آکادمیک، احتمالا این فرصت را خواهید یافت که بعد از فارغ التحصیلی در همین جا کار کنید و نهایتا در کانادا بمانید. با این حال، پروسه اپلای کردن برای ویزای تحصیلی و حفظ وضعیت تان به عنوان یک دانشجو، بسیار مهم است. این پروسه در مواردی هم می تواند بسیار پیچیده باشد. مراقب باشید که از همه جزییات آگاه باشید و همه موارد را رعایت کنید و مدارکتان را به موقع تکمیل کنید و تحویل دهید تا هیچ مانعی برای تحصیل قانونی شما در کانادا و جود نداشته باشد. 

بعد از دریافت پذیرش دانشگاهی، اولین کاری که باید انجام دهید اپلای کردن برای ویزای تحصیلی است. بعد از شروع تحصیلات نیز، می باید به موقع برای تمدید یا تغییر احتمالی در وضعیت خود اپلای کنید. اینها موجب می شود که شما از نظر قانونی همیشه در وضعیت مطلوب باشید و به اصطلاح “in-status” باشید. همچنین مهلت اپلای کردن برای کسب مجوز کار بعد از فارغ التحصیلی را در نظر داشته باشید، زیرا اگر این ضرب الاجل ها را از دست بدهید و به موقع اپلای نکنید، ممکن است از شما خواسته شود کانادا را ترک کنید و نتوانید تجارب کار در کانادا را کسب کنید؛ تجاربی که می تواند هنگام اپلای کردن جهت مهاجرت، موثر واقع شود. 

در پروسه آماده شدن جهت تحصیل در کانادا، مشورت با وکیل مهاجرت همیشه می تواند به شما کمک کند تا با آشنایی و وقوف هر چه بیشتر، این مسیر را راحت تر طی کنید.

موفق باشید

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد متفاوت است.

***

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: 

zeynab@ziaielaw.com

****

خانم زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک هستند.

فعالیتهای حقوقی ایشان بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

ایشان معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانشان همکاری می کنند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانشان را نمایندگی می کنند.

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید

با یک کلیک در خبـــرنــامه سلام تورنتو عضو شوید!

و داغ ترین اخبار کانادا را سریعا در ایمیلتان دریافت کنید