پاسخ به پنج سئوال بیزنس ها درباره استخدام نیروی کار خارجی

هم اکنون حدود 300 هزار نیروی کار موقت خارجی Temporary Foreign Workers – TFW  در سراسر کانادا برای انجام کارهای مختلف در استخدام هستند. این افراد یا یابد دارای مجوز کار معتبر باشند، و یا از معافیتی برخوردار باشند که اجازه دهد آنها بدون داشتن مجوز کار، در اینجا کار کنند. 

اگر شما مالک بیزنس هستید و مایلید نیروی کار موقت خارجی استخدام کنید، پروسه ای را باید طی کنید که معمولا پیچیده است، بویژه به خاطر اینکه استخدام نیروی کار موقت خارجی تحت ضوابط وزارت کار و توسعه اجتماعی کانادا مدیریت می شود که به شدت از اجرای ضوابط مذکور توسط کارفرمایان مراقبت می کند. 

اگر در پی استخدام نیروی کار موقت خارجی هستید تا کمبود نیروی کار مورد نیازتان را جبران کنید ـ و قادر نبوده اید جای خالی را توسط شهروندان یا افراد دارای اقامت دائم پر کنید ـ در این صورت بیزنس شما باید در چارچوب برنامه استخدام نیروی کار موقت خارجی TFW Program اقدام کند. این برنامه مشخصا به کمبود نیروی کار در کانادا رسیدگی می کند و برای کارفرمایانی است که می خواهند شغل های مورد نیازشان را پر کنند اما موفق نمی شوند نیروی کار مورد نظرشان را در میان شهروندان یا افراد دارای اقامت دائم پیدا کنند. 



آگهی

در اینجا سعی می کنم به پنج سئوال اساسی پاسخ دهم که برای شروع این پروسه باید دقیقا از آن آگاه باشید:

1ـ برای چه نوع شغلی به نیروی کار خارجی نیاز دارید؟ 

پروسه استخدام نیروی کار موقت خارجی از همین جا شروع می شود. 

آیا برای یک شغل بسیار تکنیکال دنبال نیروی کار هستید؟ و قادر نبوده اید شخص دارای آموزش ها و مهارتهای لازم را در کانادا پیدا کنید؟

و یا به دنبال پر کردن شغلی هستید که انجام آن به مهارتهای پایین نیاز دارد ولی نمی توانید یک شهروند یا ساکن دائم کانادا را برای آن کار پیدا کنید، زیرا منطقه جغرافیایی شما دچار کمبود چنین نیروی کاری است؟ 

در موقعیت های این چنینی معمولا از شما خواسته می شود تا برای « گواهی ارزیابی بازار کار»

Labour Market Impact Assessment-LMIA 

اپلای کنید که توسط وزارت کار و توسعه اجتماعی و براساس میزان کمبود نیروی کار در مناطق مختلف انجام می شود. بعد از دریافت LMIA آنگاه می توانید برای استخدام نیروی کار موقت خارجی از خارج کانادا اپلای کنید.

2ـ آیا برای یافتن نیروی مورد نظر در میان شهروندان یا ساکنان دائم کانادا، تلاش کافی کرده اید؟ 

برای آنکه به بیزنس شما اجازه استخدام نیروی کار موقت خارجی داده شود، ابتدا باید نشان دهید که تلاش کافی برای پیدا کردن چنین نیرویی از میان شهروندان و ساکنان دائم کانادا انجام داده اید. 

برداشتن این قدم، اجباری است و حداقل یک ماه زمان می برد. بیزنس شما باید برای پیدا کردن چنین نیرویی در بانک شغل کانادا Canada Job Bank تبلیغ کرده باشد و همچنین فعالیتهای لازم دیگری را هم برای استخدام شهروندان و ساکنان دائم انجام داده باشد. اگر چنین اقداماتی به شکل صحیح انجام نشده باشد، بیزنس شما قادر به استخدام نیروی کار موقت خارجی نخواهد بود. 

البته شغلهای معینی هستند که از شرط آگهی دادن معاف هستند. اگر یکی از این معافیت ها به بیزنس شما، یا شغلی که می خواهید پر کنید، تعلق بگیرد، آنگاه نیازی نخواهید داشت که نشان دهید برای پیدا کردن نیروی کار مورد نظر در میان شهروندان و ساکنان دائم کانادا، تلاش لازم را کرده اید.

3ـ آیا بیزنس شما دارای شرایط لازم برای استخدام نیروی کار موقت خارجی هست؟ 

اگر به دنبال استخدام نیروی کار موقت خارجی برای بیزنس تان هستید، بیزنس شما باید نشان دهد که از نظـر اقتصـادی قابل اتکا است و می تواند حقوق و هزینه های استخدام نیروی کار موقت خارجی را، بدون کاستن از نیروی کار موجود بیزنس، بپردازد. بیزنس شما به طور معمول باید اسناد و مدارک کافی ارائه دهد تا هم وضعیت حقوقی شرکت (مدارک ثبت و کورپوریشن)، و هم سلامت مالی شرکت (مدارک تکس و Payroll کارکنان) را نشان دهد. همچنین بسته به شرایط، ممکن است مدارک دیگری نیز از شرکت شما خواسته شود، نظیر قرارداد لیز تجاری، یا قراردادهای مهم شرکت.

4ـ آیا برای شروع کار نیروی کار موقت خارجی آماده هستید؟ 

پروسه استخـدام نیروی کار موقت خارجی می تواند پر زحمت باشد، بخصوص اگر بار اول باشد. این پروسه با دریافت ویزای کار توسط نیروی کار خارجی، و شروع به کار او، به پایان نمی رسد. وقتی برای استخدام نیروی کار موقت خارجی اپلای می کنید، متعهد می شوید دستمزد معینی را برای انجام این شغل، با وظایف معین، و تحت شرایط کار معین، بپردازید. مقررات و فرمولهای معینی برای تعیین حداقل دستمزد، براساس تعریف وظایف شغل و محل استخدام، وجود دارد. 

برای مثال، اگر نیروی کار خارجی طراح گرافیک باشد، حداقل دستمزد او در تورنتو ساعتی 35.90 دلار می باشد ولی در فردریکتون (نیوبرانزویک) ساعتی 30.75 دلار می توان پرداخت. 

شما موظفید شرایط تعیین شده برای استخدام نیروی کار موقت خارجی را برآورده کنید. برای مثال، نمی توانید دستمزد نیروی کار موقت خارجی را کمتر بدهید و یا از او بخواهید بیشتر از ساعاتی که در ابتدا درخواست کرده اید، کار کند. وزارت کار و توسعه اجتماعی از طریق بازرسان و شیوه های نظارتی گوناگون بر صحت انجام این وظایف نظارت می کند، بنابر این بسیار مهم است که هنگام شروع پروسه و تحویل اپلی کیشن، بر تعهدات خود وقوف داشته باشید، زیرا موظف به رعایت همه شرایط بوده و اگر ناقض تعهدات خود در Job Offer اولیه شناخته شوید، پیامدهایی خواهد داشت. مطمئن شوید همه شرایط و ضوابط را رعایت کرده و به موقع به خواسته های وزارت کار و توسعه اجتماعی عمل کنید.

5ـ آیا راهی وجود دارد که بدون دریافت گواهی ارزیابی LMIA ، نیروی کار موقت خارجی استخدام کنید؟ 

بله، فرصت هایی برای استخدام نیروی کار موقت خارجی که از قبل در کانادا بوده و دارای مجوز کار بدون محدودیت Open work permit هستند، وجود دارد. بزرگترین گروه دارندگان مجوز کار بدون محدودیت، افرادی هستند که یک برنامه معتبر تحصیلات بعد از دبیرستانی را اینجا طی کرده و فارغ التحصیل شده اند و دارای مجوز کار بعد از فارغ التحصیلی هستند. افراد دارای مجوز کار بدون محدودیت را می توان به طور قانونی استخدام کرد تا بدون نیاز به گواهی ارزیابی برای شما کار کنند. در این مورد، استثنائات دیگری هم وجود دارد نظیر مواقعی که شخص در چارچوب یک توافقنامه تجارت آزاد، نظیر نفتا، برای کار کردن در شغل های حرفه ای یا مدیریت های سطح بالا، در چهارچوب معینی، از دریافت چنین گواهی نامه ای معاف می باشد. (توضیحات بیشتر در این مورد را در متن انگلیسی این مقاله در همین شماره ملاحظه کنید)

این را هم در نظر داشته باشید که خیلی از نیروهای کار موقتی خارجی که برای شما کار می کنند، ممکن است به زودی حائز شرایط لازم برای اقامت دائم شوند. 

سرمایه یا زمانی را که صرف استخدام نیروی کار موقت خارجی می کنید، وقتی آن فرد موفق به کسب اقامت دائم یا شهروندی کانادا شود، بدون شک ثمره اش را نشان خواهد داد. 

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد متفاوت است.

***

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: 

zeynab@ziaielaw.com

****

خانم زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک هستند.

فعالیتهای حقوقی ایشان بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

ایشان معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانشان همکاری می کنند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانشان را نمایندگی می کنند.

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید