راههای مختلف برای کسب اقامت دائم

به نظر می آید برنامه های مربوط به اقامت دائم کانادا به طور هفتگی تغییر می کند. در واقع تعداد چشمگیری برنامه های مهاجرتی در سطح فدرال و استانی وجود دارند که پیوسته در حال تغییر و تکامل هستند. به همین خاطر، اگر سئوال کنید که آیا شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم کانادا را دارید یا خیر، پاسخ سوال شما ممکن است ماه به ماه تغییر کند. همه چیز کاملا بستگی به شرایط و وضعیت شما دارد. برای همین، خلاصه کردن راههای کسب اقامت دائم در چند جمله کوتاه غیرممکن است، ولی می توان برنامه های اصلی که در حال حاضر برای کسب اقامت دائم برای نیروی کار ماهر وجود دارد را به شرح زیر برجسته کرد:

برنامه تجربه کانادایی 

Canadian Experience Class-CEC



آگهی

در حالات زیر ممکن است واجد شرایط دریافت اقامت دائم (در قالب تجربه کانادایی) شناخته شوید: 

ـ تسلط کامل به زبان انگلیسی یا فرانسه 

ـ داشتن حداقل یکسال تجربه کار در کانادا در سطح تخصصی یا مدیریت. 

این برنامه در قالب سیستم ورود سریع

Express Entry System مدیریت می شود و بنابر این متقاضیانی که بیشترین امتیازات را داشته باشند واجد شرایط برای اپلای کردن شناخته می شوند و انتخاب می شوند. در این مورد نیاز حتمی به مدرک تحصیلات بعد از دبیرستانی یا پیشنهاد شغل نیست ولی داشتن آنها امتیازات شما را بالا می برد و بنابر این شانس شما بیشتر می شود؛ هر چه امتیازات شما بالاتر باشد شانس موفقیت شما برای کسب اقامت دائم بیشتر است.

برنامه فدرال برای نیروی کار ماهر 

Federal Skilled Worker Class-FSW

در حالات زیر ممکن است واجد شرایط اپلای کردن برای دریافت اقامت دائم (در قالب نیروی کار ماهر) شناخته شوید: 

ـ تسلط کامل به زبان انگلیسی یا فرانسه 

ـ داشتن تحصیلات کامل دبیرستانی 

این برنامه نیز در قالب سیستم ورود سریع 

Express Entry System

مدیریت می شود و هر چقدر امتیازات شما بالاتر باشد، احتمال موفقیت شما برای کسب اقامت دائم بیشتر است. با توجه به مینیمم امتیازات اشخاصی که طـی یـک سـال گذشتـه انتخاب شده اند، می توان گفت متقاضیانی که جوانتر بوده، تسلط زبان آنها در حد بسیار عالی بوده و در کانادا کار یا تحصیل کرده باشند، بیشترین شانس موفقیت در این گروه را دارند.

برنامه فدرال برای افراد ماهر در حرفه و فن

Federal Skilled Trades Class-FST در حالات زیر ممکن است واجد شرایط اپلای کردن برای دریافت اقامت دائم (در قالب کارورز ماهر) شناخته شوید: 

ـ تسلط کامل به زبان انگیسی یا فرانسه 

ـ داشتن حداقل 2 سال تجربه فول تایم در یکی از رشته های حرفه و فن طی پنج سال گذشته.

ـ داشتن پیشنهاد کار برای حداقل یک سال یا داشتن گواهی مهارت در حرفه و فن که در کانادا صادر شده باشد. 

این برنامه نیز مثل دو برنامه قبلی، در قالب سیستم ورود سریع Express Entry System مدیریت می شود و هر چه امتیازات شما بالاتر باشد شانس موفقیت شما برای کسب اقامت دائم بیشتر است.

برنامه های استانی 

Provincial Nominee Program-PNP

تعداد فراوانی برنامه های استانی برای جذب نیروی کار ماهر در استانهای مختلف وجود دارند. استان کبک نیز برنامه ویژه خود را برای اقامت دائم دارد. اگرچه شرایط هر یک از این برنامه ها متفاوت است ولی معمولا همه آنها خواهان تسلط کامل به یکی از دو زبان انگلیسی یا فرانسه، و همچنین نوعی رابطه استانی نظیر تکمیل کردن تحصیلات در آن استان یا داشتن پیشنهاد شغل از یک کارفرمای آن استان هستند.

برنامه مهاجرت به استانهای آتلانتیک (آزمایشی) 

Atlantic Immigration Pilot-AIP

برنامه مهاجرتی آتلانتیک (آزمایشی). برنامه ای است مشارکتی بین دولت کانادا و چهار استان آتلانتیک کانادا (نیوبرانزویک، نیوفاندلند و لابرادور، نواسکوشیا، و پرینس ادوارد آیلند) که هدف آن جذب و حفظ استعدادهای در این استانها از طریق ارائه راه سریعی برای رسیدن به اقامت دائم است. 

برنامه آتلانتیک به کارفرمایان این استانها اجازه می دهد که کاندیداهای دارای شرایط لازم را برای شغل هایی که قادر به پر کردن آن از طریق استخدام نیروهای محلی نبوده اند، استخدام کنند. برای آنکه واجد شرایط شناخته شوید، باید از یک کارفرمای محلی پیشنهاد شغلی دریافت کرده باشید، و در یکی از سه برنامه زیر قرار بگیرید: 

-High-Skilled Program

-Intermediate-Skilled Program

-International Graduate Program

(برای کسانی که در یکی از استانهای مذکور تحصیل کرده باشند).

توجه داشته باشید: 

هر قدمی که اکنون بردارید بر شرایط شما برای اپلای کردن در چارچوب برنامه های مذکور در آینده، تاثیر می گذارد. پس اگر به دنبال تعیین مسیر مناسب برای رسیدن به اقامت دائم هستید، هر چه زودتر با وکیل باتجربه در امور مهاجرت مشورت کنید.

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد متفاوت است.

***

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: 

zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید