به مناسبت کانادا ـ دی: جزییات مراسم شهروندی

کانادا دی امسال برای صدها تن از کسانی که در مراسـم ویـژه سیتـی زن شیپـی شرکت می کنند، مفهوم خاص تری پیدا می کند، چرا که بالاخره موفق می شوند شهروند کانادا شوند.

یکصد و پنجاه و یکسال از تصویب و توشیح قانون اساسی کانادا در 1867 می گذرد. 

Canada`s Constitution Act of 1867 این قانون، کلنی های سابق کانادا، نیوبرانزویک و نواسکوشیا را در یک قلمرو واحد به نام «کانادا» متحد کرد. طی این 151 سال قوانین و مقررات مختلفی در مورد نحوه پذیرش مهاجران، از ورود آنان تا شهروند شدنشان، وجود داشته است. 



آگهی

به عنوان قلمرویی تحت حاکمیت بریتانیا، کانادایی ها ابتدا به صورت “British Subject” شناخته می شدند. 

بعدها قانون Canadian National Act of 1921 عناوین جدید و متفاوتی برای «هویت کانادایی» تعریف کرد. 

و به تدریج کانادا استقلال کامل خود را از بریتانیا کسب کرد که نتیجه اش قانون اساسی Constitution Act ofa1982 بود. 

قانون کنونی شهروندی با اصلاحات چشمگیری که در سال 2017 به دنبال قول های انتخاباتی حزب لیبرال در آن به عمل آمد، تغییرات مهمی در نحوه کسب شهروند شدن و شرایط حفظ آن به عمل آورد. 

به موجب قوانین جاری، شهروندی کانادا به یکی از چهار طریق زیر کسب می شود: 

1ـ تولد در خاک کانادا 

2ـ نَسَبی (متولد شدن از پدر ـ مادری که شهروند کانادا هستند) ـ در این مورد استثناهایی وجود دارد که قبلا درباره آن توضیح داده ام. 

3ـ کسب شهروندی از طریق اپلای کردن برای شهروندی کانادا به صورت احراز شرایط تعیین شده. 

4ـ adoption کسب شهروندی از طریق تولد و نَسَب، به صورت خودکار صورت می گیرد. ولی برای کسب شهروندی از طریق احراز شرایط، شما باید پروسه ای را که قانون شهروندی تعیین کرده، طی کنید. در این پروسه زمانی که شما برای شهروندی از این طریق اپلای می کنید، وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی ابتدا شرایط شما را چک می کند تا مطمئن شود شرایط لازم را دارید؛ برای مثال، آیا برای مدت تعیین شده در کانادا حضور فیزیکی داشته اید و یا به میزان کافی به زبان تسلط دارید؟ 

اگر از این ارزیابی های اولیه با موفقیت عبور کنید، از شما دعوت می شود در صورتی که سن تان بین 18 تا 54 سال باشد در امتحان شهروندی شرکت کنید، و اگر خارج از این رده سنی باشید، در مصاحبه شرکت کنید. وزارت مهاجرت و پناهندگی و شهروندی همچنین پیشینه شما را چک می کند تا تایید شود که هیچ سابقه یا محکومیت کیفری طی چهار سال قبل از اپلای کردن نداشته اید، که در غیر این صورت غیرقابل پذیرش شناخته خواهید شد. 

هنگامی که واجد شرایط شناخته شوید، به مراسم شهروندی دعوت خواهید شد و سوگند شهروندی را ادا خواهید کرد. به جز کودکان زیر 14 سال و بعضی افراد معین که از ادای سوگند معاف هستند، همه کسانی که بخواهند از طریق پروسه کسب شهروندی naturalization شهروند کانادا شوند باید سوگند شهروندی ادا کنند. سوگند شهروندی بیانیه ای است که در جریان مراسم شهروندی خوانده و امضا می کنید که بدینوسیله قول می دهید یا اعلام می کنید که به مقام سلطنت کانادا وفادار هستید و قول می دهید که قوانین کانادا را اطاعت می کنید و وظایف شهروندی کانادا را به جا می آورید. و پس از امضای سوگندنامه شهروندی، گواهی شهروندی به شما اعطا می شود که سند شما برای شهروندی کانادا است و شما را شهروند کانادا اعلام می کند. 

در صورتی که مایل به حضور در یکی از مراسم شهروندی در کانادا دی باشید، می توانید از اینجا زمان و مکان مراسم در نزدیکی منطقه زندگی خود را پیدا کنید. 

 

***

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: 

zeynab@ziaielaw.com

خانم زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک هستند. 

فعالیتهای حقوقی ایشان بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است. 

ایشان معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانشان همکاری می کنند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانشان را نمایندگی می کنند. 

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید

با یک کلیک در خبـــرنــامه سلام تورنتو عضو شوید!

و داغ ترین اخبار کانادا را سریعا در ایمیلتان دریافت کنید