سری مطالب جدید ویژه مهاجران جدید:

بخش اول: آماده شدن برای اولین ورود به کانادا

وقتی بـا مهاجـرت شمـا به کانادا موافقت می شود، تاییدیه اقامت دائم خود را دریافت می کنید، که اگر نیاز به ویزا برای سفر به کانادا داشته باشید، برچسب ویزا را در پاسپورت خود دریافت خواهید کرد (Visa Sticker).

سئوال این است که عملا کی مقیم دائم کانادا (PR) می شوید؟ چه پروسه ای را باید طی کنید و برای اولین ورودتان به کانادا به عنوان شخص دارای اقامت دائم چه باید بکنید؟

در اینجا به پنج توصیه مهمتر اشاره می کنم که معمولا در اختیار موکلانی که برای اولین بار به عنوان مهاجر جدید می خواهند وارد کانادا شوند قرار می دهم:



آگهی

1ـ برای تاریخ و محل ورود خود برنامه ریزی کنید:
دریافت تاییدیه موافقت با درخواست مهاجرت شما، هنوز به معنای آن نیست که مقیم دائم کانادا (PR) شده اید.

وقتی اپلی کیشن اقامت دائم شما مورد تایید قرار گرفـت، «تاییدیـه اقامت دائم» دریافت می کنید؛ همراه با برچسب (Sticker) ویزا در پاسپورتتان که به شما اجازه می دهد برای مهاجرت وارد کانادا شوید. برچسب ویزا تاریخی را مشخص می کنـد که طی آن می توانید وارد کانادا شوید. باید چنان برنامه ریزی کنید که قبل از سپری شدن تاریخی که در ویزا مشخص شده وارد کانادا شوید، در غیر این صورت ممکن است ویزایتان باطل شود و مجبور شوید تمامی پروسه مهاجرت را از نو آغاز کنید. شما فقط وقتی مقیم دائم کانادا می شوید که با پاسپورت و تاییدیه اقامت دائم خود از یکی از مرزهای کانادا وارد کانادا شوید و به عنوان مهاجر جدید به کانادا پذیرش شوید.

وقتی تاریخی که طی آن می توانید وارد کانادا شوید مشخص شد، باید تصمیم بگیرید که به کدام نقطه کانادا می خواهید وارد شوید و در آن Landing کنید. شما می توانید از هر مرز یا فرودگاه کانادا وارد شوید و در آنجا پروسه Landing را آغاز کنید.

همه کسانی که دارای شهروندی یا اقامت دائم کانادا هستند از حق تحرک و جابه جایی در کانادا برخوردارند که این بخشی از منشور حقوق و آزادیهای کانادا است، که به شما اجازه می دهد آزادانه بین استانها و قلمروهای کانادا سفر کنید و جابه جا شوید.

با این وجود، توجه داشته باشید که اگر از طریق یکی از برنامه های استانی درخواست مهاجرت کرده اید، ممکن است موظف به رعایت تعهداتی باشید. معمولا، اگر ورود مستقیم به استـان مربوطـه ممکـن نباشـد، می توانید در یکی از فرودگاهها فرود آیید و بعد از تکمیل مراحل فرود ـ Landing ـ به استان خود پرواز کنید.

در حال حاضر یک برنامه آزمایشی Pilot Project برای متقاضیانی که در کانادا زندگی می کنند در جریان است که وقتی با درخواست مهاجرت آنها موافقت شد می توانند «پروسه فرود» Landing Process را بدون اجبار به انجام سفر مرزی، به صورت مصاحبه تلفنی با یک افسر مهاجرت طی کنند. این برنامه کسب موقعیت PR را بسیار آسان تر و سریعتر می کند. ولی چون به صورت آزمایشی است فقط برای متقاضیانی که در داخل کانادا زندگی می کننـد قابل استفاده می باشد و باید صبر کرد و دید آیا این برنامه به متقاضیان دیگر هم بسط داده خواهد شد یا خیر.

2ـ مطمئن شوید چه کسی باید اول وارد شود
اگر با مهاجرت شما به صورت خانواده موافقت شده، می توانید یا همگی با هم وارد شوید و یا متقاضی اصلی در اپلی کیشن مهاجرت باید اول قبل از دیگر اعضای خانواده وارد شود و سپس اعضای دیگر خانواده می توانند جداگانه وارد شوند. این ممکن نیست که اعضای وابسته خانواده قبل از متقاضی اصلی وارد شوند اما اجباری نیست که همه با هم وارد شوند. بنابر این در صورتی که متقاضی اصلی اول وارد شود، بقیه اعضای خانواده می توانند جدا جدا، ولی قبل از انقضای ویزایشان، وارد شوند. این را نیز حتما توجه داشته باشید که باید هر گونه تغییر احتمالی در وضعیت خود تا هنگام ورود به کانادا را به اطلاع برسانید. برای مثال، اگر تغییری در وضعیت تاهل شما به وجود می آید و یا صاحب فرزند جدیدی می شوید آن را بلافاصله به اطلاع وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا برسانید.

و اگر این تغییرات در آخرین ایام قبل از ورودتان اتفاق افتاده، آن را هنگام ورود، اعلام کنید.

این موضوع بسیار بسیار مهم است زیرا اعلام نکردن این اطلاعات ممکن است به عنوان معرفی نادرست تلقی شود و منجر به از دست دادن اقامت دائم شما شود. علاوه بر این، در بعضی موارد که اعضای جدید خانواده اعلام نمی شوند، احتمال دارد که عضو جدید (همسر جدید یا فرزند جدید) عضو مستثنی excluded family member شناخته شود، و بعدا هم نتوان اسپانسر او شد تا به شما در کانادا بیپوندد. اگر وضعیت شما در معرض چنین پیچیدگی هایی قرار دارد بهترین کار این است که با وکیل آگاه تماس بگیرید و قبل از هر گونه برنامه ریزی برای ورود به کانادا، توصیه های حقوقی او را جویا شوید تا از دادن اطلاعات کامل و صحیح مطمئن شوید، و از ریسک معرفی غلط یا مستثنی شدن یکی از اعضای خانواده، مصون بمانید.

3ـ مدارکی که باید همراه بیاورید
یکسری مدارکی هستند که حتما باید به هنگام ورود همراه خود داشته باشید شامل:
ـ پاسپورتها
ـ تاییدیه اقامت دائم ـ که چند نسخه ای هستند و هنگام موافقت با اپلی کیشن مهاجرت شما صادر می شوند.
ـ مدارک اثبات پول کافی (در صورتی که در اپلی کیشن مهاجرت ملزم شده باشید)
ـ فهرست متعلقات همراه برای گمرکات  Personal Effects Accounting Documents که شامل دو فهرست است: لوازمی که همراهتان هستند و لوازمی که بعدا می آیند.

علاوه بر این می توانید مدارک زیر را هم آماده کرده و برای استفاده های بعدی همراه بیاورید (ترجمه رسمی آنها را هم بیاورید و اگر ندارید بعدا در کانادا می توانید تهیه کنید):

ـ مدارک و سوابق خانوادگی نظیر: گواهی تولد، مدارک فرزندخواندگی، مدارک ازدواج یا طلاق.

ـ مدارک واکسیناسیون فرزندان وابسته (برای ثبت نام فرزندان در مدرسه لازم است)

ـ دیپلم ها، لایسنس ها و مدارک تحصیلی و ریز نمرات و اعتبارنامه ها و گواهینامه های کاری و حرفه ای

ـ معرفی نامه ها و توصیه نامه های کاری از کارفرمایان پیشین

ـ گواهینامه های رانندگی

ـ مدارک و سوابق پزشکی و دندانپزشکی

ـ و اگر به کبک مهاجرت می کنید:
Quebec Selection Certificates برای دسترسی به سرویس های کبک  مدارک تان را همراه خود (در کیف دستی تان) بیاورید و نه در چمدانها، چرا که همیشه این ریسک وجود دارد که چمدانها گم شوند و یا با تاخیر برسند، که در این صورت مانع از رسیدگی به پذیرش شما توسط افسران مهاجرت در هنگام ورود می شود.

در پایان، شاید بد نباشد که قبل از ترک با دادن وکالت به یکی از اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتماد، به او اجازه دهید بتواند بعد از ترک شما هرگونه کار یا موضوع ناتمام را پیگیری کند.

4ـ پیدا کردن محل اقامت موقت
بعد از ورود، می توانید چند روزی را در هتل گذرانده تا سپس آپارتمان مبله ای برای اقامت کوتاه مدت ماههای اول پیدا کنید. این کار به شما اجازه می دهد قبل از امضای قرارداد اجاره بلند مدت یا خرید خانه، با مناطق مختلف شهر آشنا شوید. برای پیدا کردن محل سکونت موقـت به وب سایت های زیر نیز می توانید مراجعه کنید:
www.airbnb.ca
www.kijiji.ca

5ـ آدرس مورد نیاز برای کارت اقامت دائم
اگر برای ایام اولیه ورود، محلی برای اقامت دارید (نظیر خانه دوست یا اجاره کوتاه مدت) می توانید هنگام ورود این آدرس را برای کارت اقامت دائم خود PR Card بدهید تا به این آدرس برایتان ارسال شود. حتما آدرس کامل و دقیق را داشته باشید و ارائه کنید نظیر شماره آپارتمان و یا کد پستی. یکی از مشکلات رایج که موجب تاخیر در دریافت کارت PR می شود، دادن آدرس های ناقص است.

اگر هنگام ورود، آدرسی در اختیار ندارید، باید بعد از یافتن و مشخص شدن آدرس اقامتتان، آن را به اداره مهاجرت بدهید تا کار آماده کردن و ارسال کارت PR شما به جریان بیفتد.

وقتی کارت PR را دریافت کردید، می توانید از آن برای ورود مجدد به کانادا ـ در صورت سفر به خارج از کانادا ـ استفاده کنید. مسئولیت پایبندی به شرایط لازم برای حفظ کارت PR و نیز تمدید آن در آینده، به عهده شماست.

من به همه، بخصوص آنهایی که زیاد سفر می کنند، توصیه می کنم که بعد از ورود و اقامت در کانادا، لیست کامل همه سفرهایی که انجام می دهند را حفظ کنند (در صورت ممکن کپی بلیط ها و کارت های سوار شدن به هواپیما).

چنین لیست کاملی هنگام تمدید کارت PR در آینده و اپلای کردن برای شهروندی کانادا، بسیار مفید خواهد بود، زیرا مهرهایی که به پاسپورت شما می خورد ممکن است تمام تاریخ های ورود و خروج شما را به طور کامل ثبت نکرده باشند.
این سری مطالب ادامه دارد.

***

(با توجه به اهمیت ترم ها و تعابیر و تعاریف حقوقی، برای آشنایی دقیق تر به متن انگلیسی این مطالب در صفحه 81 مراجعه نمایید.)

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من در میان بگذارید: zeynab@ziaielaw.com

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد نیز متفاوت است.

***

زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک است.

فعالیتهای حقوقی او بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

او معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانش همکاری می کند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانش را نمایندگی می کند.

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید

با یک کلیک در خبـــرنــامه سلام تورنتو عضو شوید!

و داغ ترین اخبار کانادا را سریعا در ایمیلتان دریافت کنید