چگونه برای سیتیزن شیپی اپلای کنیم ـ قسمت اول

پ پ پ

قوانین شهروندی جزو مهمترین قوانین هر جامعه ای هستند. این قوانین مشخص می کنند که یک شخص چگونه می تواند شهروند (سیتیزن) شود و در صورت شهروندی چه حقوق و امتیازاتی به او تعلق می گیرد و وظایف و مسئولیت هایش چیست.

حتما اطلاع دارید که از 11 اکتبر 2017، قانون جدید و اصلاح شده شهروندی کانادا به جریان افتاد که زمان و نحوه اپلای کردن برای سیتیزن شیپی و شرایط مورد نیاز برای سیتیزن شیپی را مشخص می کند.

شما از لحظه ای که سیتیزن کانادا شوید، از حقوق مشخصی برخوردار می شوید و در مقابل، مسئولیت های مشخصی هم بویژه نسبت به شهروندان دیگر، بر دوش شما قرار می گیرد.



آگهی

اجازه دهید ابتدا به حقوق شما اشاره کنیم:
با کسب سیتیزنی کانادا شما از حقوق مشخصی برخوردار می شوید از جمله:
حقوق دمکراتیک نظیر حق رای دادن، حق مربوط به زبان Language Rights ، حق برابر بودن، حق برخورداری از قوانین، حق جابه جایی، آزادی مذهب، آزادی بیان، و آزادی اجتماع کردن و انجمن کردن.

در مقابل مسئولیت هایی هم بر دوش شما قرار می گیرد شامل: مسئولیت احترام به حقوق و آزادیهای دیگران، اطاعت کردن از قوانین، و مشارکت کردن در پروسه دموکراسی.

تغییراتی که از 11 اکتبر 2017 در قوانین سیتیزن شیپی کانادا به مورد اجرا گذاشته شده، اپلای کردن برای سیتیزن شیپی را برای مهاجران به شیوه های زیر آسانتر کرده:
کوتاه کردن مدت زمانی که باید به طور فیزیکی در کانادا حضور داشته باشید تا بتوانید اپلای کنید، و کاستن از دوره سنی کسانی که باید امتحان زبان و تست شهروندی بدهند.

براساس قوانین جدید:
* شما باید برای 3 سال از 5 سال آخر به طور فیزیکی در کانادا حضور داشته باشید و لازم نیست حداقل معینی از تعداد روزهای هر سال در کانادا باشید.

* اگر در طول 5 سال قبل از اپلای کردن برای سیتیزن شیپی، قبل از آنکه دارای اقامت دائم کانادا شده باشید (مثلا به عنوان ساکن موقت و یا شخص تحت حفاظت Protected Person) مدتی را در کانادا بوده اید، می توانید هر روز از آن روزها را به مثابه نیم روز (حداکثر تا یک سال یا 365 روز) جزو روزهای حضور فیزیکی خود در کانادا منظور کنید.

* اگر بین 18 تا 54 سال سن دارید، باید:
الف: شرط زبان (انگلیسی یا فرانسه) را برآورده کنید،

و ب: تست سیتیزن شیپی بدهید.

* باید برای 3 سال از پنج سال، برابر با شرط جدید حضور فیزیکی، پرونده مالیات بر درآمد (اگر به موجب قانون مالیات بر درآمد مکلف به آن باشید) تشکیل داده باشید.

شروط مورد نیاز برای کسانی که 18 تا 54 ساله هستند به این معنی است که آنها باید نشان دهند که تسلط کافی به زبان انگلیسی یا فرانسه، و نیز دانش کافی از تاریخ و جغرافیای کانادا و سیستم کشورداری آن و حقوق و مسئولیت های سیتیزن شیپی دارند.

علاوه بر این، برای آنکه واجد شرایط سیتیزن شیپی باشید، نباید غیرقابل پذیرش در کانادا (به دلایلی همچون سابقه جنایی یا دریافت حکم اخراج) باشید. در غیر این صورت حتما باید با وکیل تماس بگیرید تا مطمئن شوید برای اپلای کردن واجد شرایط لازم هستید یا خیر، و برای فائق آمدن مشکلاتی که دارید چه قدمهایی باید بردارید.

همچنین باید بدانید در بعضی موارد، اگر برای سیتیزنی کانادا اقدام کنید، ممکن است تابعیت یا شهروندی کشور دیگری که تابعیت آن را دارید از دست بدهید. بسیاری از کشورها، نظیر کانادا، هیچ محدودیتی برای شهروندی مضاعف Dual Citzenship ندارند. ولی برخی کشورها، نظیر هند، شهروندی مضاعف را به رسمیت نمی شناسند، و کسب شهروندی کانادا می تواند به طور اتوماتیک منجر به از دست دادن شهروندی آن کشور شود. بنابر این بسیار مهم است که با یک وکیل یا سفارت کشوری که تابعیت آن را دارید تماس گرفته و مشورت کنید تا قبل از اپلای کردن برای سیتی زنی کانادا دقیقا از هر گونه محدودیت یا شرایط لازم برای شهروندان مضاعف مطلع باشید.

***

در هفته های آینده به آن دسته از مسائل مربوط به سیتیزن شیپی که کمتر به آن پرداخته شده می پردازم. نظیر کسب سیتیزنی و سپس انتقال آن به فرزندان، قوانین سیتیزن شیپی مخصوص International Adoptions ، و همچنین اینکـه در صـورت ابطال سیتیزن شیپی چه می توان کرد.

(متن انگلیسی این مقاله را در بخش انگلیسی در صفحه 82 ملاحظه کنید.)

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با من به آدرس زیر در میان بگذارید:
zeynab@ziaielaw.com

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد نیز متفاوت است. زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک است.

فعالیتهای حقوقی او بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

او معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانش همکاری می کند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانش را نمایندگی می کند.
تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...