عشق مرزی نمی شناسد: نحوه اسپانسر کردن همسر

پ پ پ

بر همه روشن است که عشق مرز نمی شناسد. خوشبختانه سیستم مهاجرت کانادا نیز اجازه می دهد شهروندان کانادایی و افراد دارای اقامت دائم، در صورت که شرایط لازم را داشته باشند، برای آوردن همسر غیرکانادایی و فرزندان وابسته شان اقدام کنند.

اگر شما هم نیز در چنین وضعیتی هستید، بهتر است اول مشخص کنید که آیا برای اسپانسر کردن همسر و یا فرزند وابسته، «واجد شرایط»(eligible) هستید یا خیر، و آیا شخصی که می خواهید اسپانسرش شوید در چارچوب تعریف «همسر» یا «فرزند وابسته» می گنجد یا خیر.

آیا شما واجد شرایط اسپانسر کردن هستید؟



آگهی

برای اسپانسر کردن باید:
1ـ حداقل 18 سال سن داشته باشید.

2ـ شهروند کانادا یا مقیم دائم کانادا باشید، و یا نامتان براساس قانون بومیان کانادا The Canadian Indian Act به ثبت رسیده باشد.

3ـ ثابت کنید که (مگر در صورت معلولیت) هیچ کمک دولتی Social Assistance دریافت نمی کنید.

4ـ و اگر کودکی که می خواهید اسپانسرش شوید نوه متقاضی اصلی باشد (فرزند وابسته فرزند وابسته)، باید نشان دهید که درآمد کافی برای ساپورت آن کودک دارید.

اگرچه هم شهروندان کانادا و هم ساکنان دارای اقامت دائم برای اسپانسر کردن، واجد شرایط به شمار می روند، ولی شرایط مورد نیاز برای اسپانسر شدن این دو با هم کمی فرق دارد. اگر شما دارای اقامت دائم باشید نمی توانید در دورانی که در خارج از کانادا زندگی می کنید اسپانسر کسی شوید، بلکه باید به کانادا مراجعت کنید و در اینجا زندگی کنید و بعد برای اسپانسر کردن همسر، یا پارتنر، یا فرزند وابسته اقدام کنید. این موضوع در مورد فرزندان کوچکی که باید توسط مادرشان اسپانسر شوند کمی پیچیده است؛ در این مورد بهتر است ابتدا با یک وکیل مشورت کنید. اما اگر شهروند کانادا باشید می توانید پروسه اسپانسر کردن را از خارج از کانادا هم شروع کنید، ولی باید به افسر مهاجرت ثابت کنید هنگامی که اپلی کیشن شما مورد قبول قرار گیرد برای زندگی دائم به کانادا مراجعت می کنید.

همچنین در شرایط خاصی، شما نمی توانید اسپانسر شوید. برای مثال در موارد زیر فاقد شرایط لازم برای اسپانسر شدن هستید:
ـ اگر در پرداخت وام مهاجرت یا ساپورت اعضای خانواده قصور کرده باشید،

ـ اگر از تامین نیازهای اولیه وابسته ای که قبلا اسپانسر او شده اید خودداری کرده باشید و او کمک دولتی Social Assistance دریافت کرده باشد،

ـ اگر به دلیلی به جز معلولیت، کمک دولتی دریافت کرده باشید.

ـ اگر دستور به ترک کانادا دریافت کرده باشید.

این قوانین و مقررات، منعکس کننده ارزش های اجتماعی کاناداست. برای نمونه، به خاطر حفظ اعتبار و سلامت سیستم مهاجرت کانادا، محدودیت هایی وجود دارد تا کسی نتواند از «ازدواج» و «رابطه» به عنوان وسیله ای برای کسب اقامت دائم کانادا سواستفاده کند. به عبارت دیگر اگر به عنوان همسر یا پارتنر. اسپانسرتان شده باشند و بدین طریق اقامت دائم کانادا را دریافت کنید، تا پنج سال بعد از دریافت اقامت دائم نمی توانید اسپانسر همسر جدیدی شوید. سیاست دیگر، حفاظت از اشخاص آسیب پذیر است، بدین ترتیب که اگر شخص به خاطر خشونت یا دست درازی جنسی، یا وارد آوردن آسیب فیزیکی به یکی از بستگان، محکوم شناخته شده باشد، به احتمال زیاد نخواهد توانست اسپانسر همسر یا پارتنر شود.

چه کسی را می توانید اسپانسر شوید؟
شما می توانید اسپانسر همسر، پارتنر Common-Law Partner and Conjngal Partner و یا فرزند وابسته شوید.

Spouse ـ
(همسر) کسی است که شما به طور قانونی با او ازدواج کرده اید.

Common-Law Partner ـ
کسی است که حداقل برای مدت یکسال به صـورت روابـط نکاحی دارید با او زندگی می کنید.

Conjngal Partner ـ
کسی است که در خارج کانادا است که حداقل برای مدت یکسال دارای روابط متعهدانه با اسپانسر کننده بوده ولی نمی تواند با اسپانسر زندگی کند.

برای آنکه همسر یا پارتنر شما بتواند اسپانسر شما شود باید حداقل 18 سال سن داشته باشد و شما نیز باید بتوانید ثابت کنید که دارای رابطه واقعی و حقیقی با او هستید.

افسران مهاجرت به دقت، مدارک و شواهد اثبات کننده رابطه شما را مورد بررسی قرار می دهند. آنها برای آشنایی با فرهنگهای گوناگون و با آداب و سنّت های رایج در فرهنگها، ملیت ها و مذاهب گوناگون آموزش دیده اند تا بتوانند صحت و درستی و واقعی بودن رابطه را مورد ارزیابی قرار دهند.

در اکثر قریب به اتفاق مواردی که رابطه واقعی و حقیقی باشد، تصمیم افسر مهاجرت مثبت است.

با این حال، در موارد خاصی که غیرمعمول باشند، مثلا این اولین ازدواج هیچ کدام از دو طرف نباشد، و یا زوجین اعضای خانواده طرف مقابل را ندیده باشند، و یا فاصله سنی بین دو طرف بسیار زیاد باشد، افسر مهاجرت خواستار مدارک و شواهد بیشتری برای به اثبات واقعی و حقیقی بودن رابطه می شود.

چک لیست کنونی برای اپلی کیشن های این دسته از اسپانسر شیپ ها بسیار مفصل است و درصد بالایی از این اپلی کیشن ها به علت نقص ـ کمبود یک فرم یا یک امضا ـ بازگردانده می شوند. بنابر این بسیار مهم است که اپلی کیشن خود را با دقت تکمیل کنید و یا از وکیل مجرب کمک بگیرید تا احتمال اشتباه را به حداقل رسانده و از تاخیر احتمالی در رسیدگی به اپلی کیشن خود، پیشگیری کنید.

فرزندان وابسته
فرزندی وابسته به والدین خود به حساب می آید که یا زیر 19 سال باشد و ازدواج نکرده باشد، و یا بالای 19 سال باشد و به خاطر شرایط فیزیکی یا ذهنی خود وابسته به والدینش باشد. قرار است این تعریف از فرزند وابسته در ماه اکتبر امسال اصلاح شود تا فرزندان تا 22 سال را شامل شود.

تعهدات مالی شما و اقامت دائم مشروط
هنگامی که اسپانسر همسر، پارتنر یا فرزند وابسته خود می شوید، از شما خواسته می شود که تعهد بدهید از نظر مالی آنها را ساپورت می کنید و آنها به سراغ کمکهای دولتی نخواهند رفت.

مدت این تعهد در مورد همسران و فرزندان وابسته بالای 19 سال، 3 سال است. برای فرزندان وابسته زیر 19 سال، مدت این تعهد 10 سال و یا تا زمانی است که آنها 22 ساله شوند. اگر در طول این مدت آنها به سراغ کمکهای دولتی بروند، شما مسئول هستید که مبالغ دریافتی آنها را به دولت پس بدهید و تا زمانی که این بدهکاری را کاملا پرداخت نکنید، قادر به اسپانسر کردن شخص دیگری نخواهید بود.

و در آخر، باید بدانید که اقامت دائمی که همسر یا پارتنر شما دریافت می کند، دیگر مشروط نیست. براساس اصلاحاتی که توسط دولت لیبرال در اپریل 2017 به اجرا درآمد، زوجها دیگر مجبور نیستند برای حفظ اقامت دائمشان، با هم زندگی کنند یا دارای فرزند از یکدیگر شوند. متقاضیانی که با این شرط وارد کانادا شده و سکونت گزیده اند توجه کنند که این شرط دیگر وجود ندارد.

تغییر شرایط
از آنجا که شرایط مورد نیاز و تعاریف مرتبط با این دسته از اسپانسر شیپ ها تغییر می کند، بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق کیس شما با کمک وکیل، به سود شما خواهد بود و شما را از داشتن شرایط لازم برای اسپانسر کردن، و نیز اسپانسر شدن همسر و یا پارتنر و یا فرزند مورد نظر، مطمئن می کند.

هفته آینده در مورد تفاوت های اسپانسر شدن از داخل یا خارج کانادا خواهم نوشت و اینکه چاره های موقت شما در دوران رسیدگی به تقاضای اسپانسرشیپ شما چیست؟

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با ما به آدرس زیر در میان بگذارید:
zeynab@ziaielaw.com

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد نیز متفاوت است. 

زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک است.

فعالیتهای حقوقی او بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

او معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانش همکاری می کند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانش را نمایندگی می کند.

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...