تعهد افراد دارای اقامت دائم به سکونت در کانادا به چه معناست؟

پ پ پ

هفته گذشته درباره وضعیت قانونی اشخاص دارای اقامت دائم در کانادا (PRs) برایتان نوشتم. این هفته می خواهم درباره یکی از سئوالاتی کـه تقریبا هر روز از من پرسیده می شود بنویسم، و آن سئوال این است: تعهد سکونت شما برای آنکه بتوانید اقامت دائم تان در کانادا را حفظ کنید به چه معناست؟

تعهد سکونت
قانون حراست از مهاجرت و پناهندگی (Immigration and Refugee Protection Act (Act)
قانونی است که بر وضعیت اقامت دائم شما حاکم است. این قانون، تعهد سکونت شما را متناسب با هر دوره پنج ساله بعد از آنکه دارای اقامت دائم شدید، تعیین می کند. هدف مقررات مربوط به تعهد سکونت این است که دستورات و آئین نامه عملی و روشنی برای برای حفظ اقامت دائم شما ارائه دهد. این مقررات همچنین به افسران اداره مهاجرت این اختیار را می دهد که بتوانند عواملی را که احیانا مانع از انجام به موقع تعهد سکونت تان شده اند را در نظر بگیرند.

تعهد سکونت به حضور فیزیکی شما در کانادا وابسته است. برای انجام تعهد سکونت، شما باید به طور فیزیکی برای حداقل 730 روز (2 سال) از هر دوره 5 ساله در کانادا حضور داشته باشید. دوره پنج ساله در عمل به معنای پنج سال درست قبل از ارائه اپلی کیشن برای تمدید کارت اقامت دائم و یا ارائه اپلی کیشن برای مدرک مسافرتی (PR Travel Document) در خارج از کاناداست.



آگهی

Deemed Physical Presence آنچه حضور فیزیکی تلقی می شود
در شرایطی خاص، مدتی از زمانی که در خارج از کانادا گذرانده شده باشد ممکن است به جای زمان سکونت در کانادا در نظر گرفته شود، هر چند که به طور فیزیکی برای 730 روز از دوره 5 ساله مربوطه، در کانادا حضور نداشته اید.

این شرایط استثنایی به قرار زیر هستند:
ـ یک شخص شهروند کانادا (نظیر همسر یا پدر و مادر) را در خارج از کانادا همراهی کرده باشید.

ـ توسط یک بیزنس کانادایی و یا از سوی بخش خدمات عمومی کانادا یا یکی از استانها، به صورت تمام وقت برای کار در خارج از کانادا استخدام شده باشید.

ـ یک شخص دارای اقامت دائم کانادا را که همسر یا پارتنر Common Law یا پدر یا مادر شماست و برای کار در خارج از کانادا در استخدام یک بیزنس کانادایی یا بخش خدمات عمومی کانادا یا استان است را همراهی کرده باشید.

برخلاف باور رایج، هیچ ماده ای برای استثنا کردن دانشجویانی که در خارج کانادا درس می خوانند از انجام تعهد سکونت در کانادا وجود ندارد.

همچنین برای برخورداری از استثنائاتی که در بالا اشاره شد شما باید بتوانید با اسناد و مدارک معتبر، واجد شرایط بودن خود را به اثبات برسانید.

چگونه واجد شرایط بودن خود را ثابت کنید؟
چه برای تمدید کارت اقامت دائم PR Card اپلای می کنید و یا در خارج از کانادا برای مدرک سفر PR Travel Document ، این مسئولیت کاملا به عهده شماست که نشان دهید برای مدت زمان مورد نیاز به طور فیزیکی در کانادا حضور داشته اید و یا در غیر این صورت تعهد سکونت در کانادا را، به صورتی که در قانون مشخص شده، انجام داده و یا قادر به انجام آن هستید. و این به معنای ارائه اطلاعات و مدارک کامل و روشنی است که تاریخ و ایام اقامت شما در کانادا را نشان دهند. این مدارک بستگی به شرایط شما دارند و هیچ مدرک واحدی نیست که بتوان آن را دلیل قطعی مورد قبول برای اثبات اقامت شما در کانادا تلقی کرد. با این حال، به عنوان یک حداقل، لازم است کپی پاسپورت یا پاسپورت هایتان که تمام سفرهای شما به خارج از کانادا در دوره پنج ساله مورد نظر را نشان دهند ارائه دهید.
برای اثبات مدت زمانی که در کانادا بوده اید، لازم است مدت زمان پنج ساله درست قبل از ارائه اپلی کیشن تان را بررسی کنید و دلایل و مدارک اثبات کننده مربوط به این دوره را ارائه دهید. نه شما و نه افسری که اپلی کیشن شما را بررسی می کند نمی توانید دوره پنج ساله را به دلخواه برگزینید (چه کمتر به نفع شما باشد چه بیشتر).

مهم است توجه کنید که حتی اگر برای سالهای بسیار در خارج از کانادا اقامت داشته اید، ولی به کانادا بازگشته و برای حداقل 730 روز از 5 سال آخر قبل از ارائه اپلی کیشن در کانادا اقامت داشته اید، ممکن است به عنوان فردی که تعهد سکونت را انجام داده شناخته شوید و اقامت دائم تان را حفظ کنید.

اگر افسری به این باور برسد که شما تعهد سکونت خود را انجام نداده اید، می تواند طبق مفاد قانون مذکور ( Act) شما را به مراجع ذیربط گزارش کند و اگر در کانادا زندگی می کنید توصیه کند که برایتان دستور دیپورت (اخراج از کانادا) صادر شود. اگر در کانادا باشید، این می تواند منجر به رد شدن اپلی کیشن شما برای تمدید کارت اقامت دائم PR ، و دریافت دستور دیپورت شود، و یا اگر در خارج از کانادا برای مدرک سفر اپلای کرده اید، افسر مربوطه می تواند موقعیت اقامت دائم شما را مردود بشناسد، که اگر شما چنین پاسخی دریافت کنید این حق را خواهید داشت که درخواست تجدید نظر در این تصمیم بدهید؛ البته برای درخواست تجدیدنظر زمان محدودی دارید.

شماره بعد: ملاحظات انساندوستانه و غمخوارانه
در شماره های آینده به فاکتورهای انسان دوستانه و غمخوارانه خواهم پرداخت که اگر تعهد سکونت تان را انجام نداده باشید و یا درخواست تجدید نظر در پاسخ منفی در رابطه با موقعیت اقامت دائم خود کرده باشید، ممکن است در نظر گرفته شوند.

مشتاق دریافت نظرات شما هستم. لطفا سئوالات مربوط به مهاجرت یا شهروندی را که مایلید در مقالات بعدی به آن بپردازم با ما به آدرس زیر در میان بگذارید:
zeynab@ziaielaw.com

***

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد نیز متفاوت است. 

***

زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک است.

فعالیتهای حقوقی او بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس است.

او معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانش همکاری می کند و در سطوح گوناگـون دادگاهی موکلانش را نمایندگی می کند.

تماس: zeynab@ziaielaw.com

Loading Facebook Comments ...

اولین نظر دهنده باشید