اطلاعات مهمی برای متقاضیان اسپانسرشیپ پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ

پ پ پ

یکی از مهمترین اهداف سیاستهای مهاجرتی کانادا بهم پیوستن و در کنار هم بودن خانواده هاست (Family Reunification) .

برای شهروندان و ساکنان دائم کانادا فرصت برای بهم پیوستن وجود دارد، اگرچه این فرصتها نامحدود نیست. شهروندان و افراد دارای اقامت دائم کانادا می توانند اسپانسر همسران، فرزندان وابسته و در بعضی موارد، پدران و مادران و پدربزرگها و مادربزرگهایشان شوند، مشروط بر آنکه دارای شرایط تعیین شده در قانون Immigration and Refugee Protection Act باشند.

طی دو دهه گذشته برنامه های کانادا سختگیرانه تر شده اند. به طور مشخص، برنامه اسپانسرشیپ پدران و مادران و پدربزرگها و مادربزرگها (PGSP) برای مدت سه سال تعطیل شده بود و در سال 2014 بود که مجددا البته با شرط پذیرش فقط 5000 متقاضی در سال، آغاز شد. این برنامه براساس First-Served ، First-Come عمل می کرد و رقم تعیین شده برای هر سال به سرعت و طی چند روز پر می شد. اما امسال وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی اعلام کرد که تعداد پذیرش اپلی کیشن را به 10000 اپلی کیشن افزایش می دهد، و برای تعیین افرادی که بتوانند متقاضی اسپانسر شدن گردند، سیستم قرعه کشی را معرفی کرد.



آگهی

متقاضیان علاقمند این امکان را پیدا کردند که به صورت آنلاین ثبت نام کنند. تخمین زده می شود که از سوم ژانویه تا دوم فوریه 2017 بیش از 95 هزار نفر خواست خود برای اسپانسر شدن را به صورت آنلاین اعلام کردند.

وزارت مهاچرت، پناهندگی و شهروندی کانادا در 24 اپریل 2017 شروع به ارسال پاسخ برای هزاران متقاضی مذکور ـ چه آنهایی که نامشان درآمده بود و چه آنهایی که ناموفق بودند ـ کرد. پاسخ ها فقط از طریق ایمیل فرستاده شده و به متقاضیان زمان محدودی برای اپلای کردن داده شده.

به انتخاب شدگان از تاریخ ارسال ایمیل ها فقط 90 روز (یعنی تقریبا تا حوالی 24 جولای) فرصت داده شده تا اپلی کیشن های تکمیل شده را تسلیم کنند و این ضرب الاجل به سرعت در حال فرا رسیدن است.

نکته مهم
حتی کسانی که شانس یارشان بوده و در قرعه کشی امسال نامشان درآمده، باید به دقت بررسی و ارزیابی کنند که آیا شرایط لازم برای اپلای کردن را دارند یا خیر. از آنجا که در مورد شرایط 95 هزار نفری که ثبت نام کرده اند هیچ ارزیابی صورت نگرفته، و معلوم نیست که آیا حداقل های مورد نیاز را دارا می باشند یا خیر، بنابر این در میان متقاضیان کسانی خواهند بود که ایمیل هایی حـاوی خبر خوب دریافت کرده اند (اینکه می توانند اپلای کنند)، ولی اپلی کیشن هایی که می فرستند با عدم موفقیت روبرو شود و قادر به اسپانسر کردن نشوند. پس همه ثبت نام کنندگانی که ایمیل هایی حاوی خبر خوب دریافت کرده اند باید اطمینان حاصل کنند همه شرایط قانونی مورد درخواست را دارند (نظیر داشتن حداقل درآمد لازم در طول سه سال پیش از تاریخ اپلی کیشن: خلاصه زیر را ملاحظه کنید)، و اپلی کیشن را کامل ارسال کنند. وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی اپلی کیشن های ناقص و یا غیرواجد شرایط را پس خواهد فرستاد.

هدف کوشش های اخیر وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی این بوده که برنامه را منصفانه تر کرده و تعداد پرونده های در انتظار پاسخ Backlog را کاهش دهد.

رقمی که در نقطه اوج خود در سال 2011 به حدود 100 هزار اپلی کیشن رسیده بود.

تا این هفته وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کمتر از 1000 اپلی کیشن از سوی ده هزار دعوتنامه ای که در ماه اپریل ارسال کرده، دریافت کرده است. با آنکه پیش بینی می شود با نزدیک شدن به انتهای مهلت 90 روزه، اپلی کیشن های بیشتری به وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی برسد، اما این احتمال وجود دارد که تعداد اپلی کیشن هایی که ارسال می شود به رقم تعیین شده برای امسال نرسد. هنوز معلوم نیست که وزارت مهاجرت، پناهندگی و شهروندی در این صورت چه خواهد کرد. اما این شانس وجود دارد که آنها در ماههای باقی مانده از سال، قرعه کشی دیگری بین متقاضیانی که ثبت نام کرده اند به عمل آورند.

اگر شما جزو متقاضیان انتخاب شده امسال برای اپلای کردن نبودید نگران نباشید. هنوز راههای دیگری برای دعوت از پدر و مادر یا پدربزرگ و مادربزرگتان برای آنکه به شما بپیوندند وجود دارد، البته به صورت موقت نظیر سوپرویزا، و ویزای سفر از نوع multiple . علاوه بر این، همیشه سال بعدی یا قرعه کشی دیگری هم وجود دارد.

توجه: این اطلاعات، توصیه یا نظریه حقوقی نیستند. شما همیشه باید برای وضعیت خاص خودتان توصیه حقوقی دریافت کنید زیرا شرایط و فکت ها در هر پرونده ای متفاوت و بنابر این اپلای کردن قوانین در هر مورد نیز متفاوت است.

 

***

درباره نویسنده:
زینب ضیایی فارغ التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تورنتو و دارای لایسنس وکالت در انتاریو و نیویورک است.
فعالیتهای حقوقی او بیشتر در شاخه های مهاجرت و بیزنس متمرکز است.
او معمولا روی پیدا کردن راه حل های مطلوب در پرونده های پیچیده مهاجرت با موکلانش همکاری می کند و در سطوح گوناگون دادگاهی موکلانش را نمایندگی می کند.
تماس: zeynab@ziaielaw.com

Eligibility Requirement for Parent & Grandparent Sponsorship

In order to sponsor, you must:

  • be 18 years of age or older;
  • be a Canadian citizen, Registered Indian or permanent resident;
  • be sponsoring your parent or grandparent;
  • live in Canada;
  • sign an undertaking promising to provide for the basic requirements of the person being sponsored for a period of 20 years;
  • sign an agreement with the person you are sponsoring that confirms that each of you understands your mutual obligations and responsibilities;
  • prove that you have sufficient income to provide the basic requirements for your family members in Canada as well as the persons included in your sponsorship undertaking. You may also have a co-signer. 

The minimum necessary income requirement is based on the size of your family and the number of people you are sponsoring and is assessed based on your income from the three years preceding your application. For example for a family of three sponsoring both their mother and father, the applicant (along with a potential co-signer) would need to show income of at least $64,791 in 2014, $65,377 in 2015 and $66,654. This amount varies based on the number of people in the family and those being sponsored. The income is verified based on proof of income from the Canada Revenue Agency (CRA).

 

Note: This information is not intended as legal advice or opinion. You should always seek specialized legal advice with regards to your situation as the facts of each case are unique and the application of law varies in every case. 

Loading Facebook Comments ...